sanamed
 

Mozgóőrség

Rendezvények egészségügyi biztosítása

A Sanamed Nonprofit Kft. 2001. év óta, immár 11 éve végez mentési-mozgóőrségi feladatokat rendezvények egészségügyi biztosításánál.

Mit jelent ez?

Sportrendezvények, fesztiválok, koncertek, kulturális rendezvények, egészségügyi biztosítását a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően mentőgépjárművel végezzük.

Az egészségügyi biztosítás során szakképzett orvosok, mentőtisztek, szakápolók és gépjárművezetők teljesítenek szolgálatot az előírásoknak megfelelően felszerelt mentőgépjárművekkel.A fenti mentőegység-típusokban minden olyan mentési eszköz, technika, gyógyszer, kötszer és törésrögzítő, illetve az újraélesztéshez szükséges orvosi felszerelés rendelkezésre állnak, amelyek egyszerre akár több beteg ellátásához is elegendőek.

A rendezvények egészségügyi biztosítását az 5/2006 (II.7.) Eüm. rendelet 2. számú melléklete részletesen szabályozza és egyben előírja annak szintjeit és módjait.

2.6. A mozgóőrség egészségügyi biztosításának szintjei:
2.6.1. Kisebb létszámú (1000 fő alatti) rendezvény esetén mozgóőrség akkor szükséges, ha a rendezvényt kifejezetten betegek vagy időskorúak számára szervezik, illetve külön jogszabály a (sport)esemény jellegére tekintettel azt kötelezően előírja.
2.6.2. 1001-5000 fő részvétele esetén legalább egy esetkocsi szükséges.
2.6.3. 5001-10 000 fő részvétele esetén legalább egy esetkocsi és egy mentőgépkocsi szükséges.
2.6.4. 10 001-50 000 fő részvétele esetén legalább egy rohamkocsi, egy esetkocsi és egy mentőgépkocsi szükséges.”

Természetesen ezen feladatokon kívül magán biztosítási társaságok által finanszírozott illetve a betegek kérésére és költségére nemzetközi és belföldi szakkíséretes mentőszállítási feladatokat is ellátunk.Ezen feladatokat korszerűen felszerelt mentőgépjárművekkel látjuk el, melyeket az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Intézet rendszeresen ellenőriz.

A fenti jogszabályon kívül ebben az évben egy új jogszabály is megjelent, amely a zenés- táncos rendezvények, szórakozóhelyek működését és biztonságát szabályozza.

Ezeken a jogszabályokon kívül egyéb szervezetek, szövetségek szintén előírhatják, egyedileg igényelhetik az általuk szervezett rendezvények sajátos egészségügyi biztosítását.

Társaságunk a fentieken túl nagy figyelmet és hangsúlyt fordít a prevenciós jellegű programokra, így már két rövidfilm forgatásában is részt vehettünk közreműködőként, amely a fiatalok szórakozási szokásainak megváltoztatásáért készült, illetve felhívja a figyelmet a szórakozással együtt járó veszélyes helyzetekre és azok súlyos és tragikus következményeire.

Email címünk: szabom@sanamed.hu