sanamed
 

Napfény Idősek Otthona

A Sanamed Nonprofit Kft. nagyszabású tervének - az újszilvási Napfény Idősek Otthonának kialakítása- LEADER forrás segítségével valósult meg, mely által sikerült egy akadálymentesített, korszerű, modern infrafűtési technológiával rendelkező, családias hangulatú, megbízható gondoskodást nyújtó intézményt létrehozni.

Az Újszilvás centrumában elhelyezkedő Intézmény 2015. március 26-án nyitotta meg kapuit. Az Otthon - a működési engedélynek megfelelően- 28 fő, átlagos szükségletű időskorúnak biztosítja a gondozását, ápolását, valamint teljes körű ellátását tartós bentlakás formájában. Továbbá átlagon felüli életfeltételeket képes nyújtani nem csak az infrastrukturális, hanem gondozási tevékenység területén is.

Az ellátottak gondozását jelenleg 7 fő gondozónő végzi.

Intézményünkbe Pest Megye közigazgatási területéről nyújthatnak be kérelmet az intézményi elhelyezést igénylők. Az Otthonban azok az időskorúak, valamint azok a 18. életévüket betöltött beteg személyek vehetők fel, akik önmagukról betegségük miatt vagy más okból otthonukban időlegesen nem képesek gondoskodni.

Az intézmény alapvető adatai:

Az intézmény neve: Napfény Idősek Otthona

Az intézmény telephelye: 2768, Újszilvás, Béke u. 2.

Az intézmény telefonszáma : 06-53-789-055

Az intézményvezető neve: Dr. Komonyi Éva

Az intézményvezető e-mail címe: dr.eva.komonyi@sanamed.hu

A főnővér neve, elérhetősége: Makai Jánosné, 06-30-6180307

A főnővér e-mail címe: janosne.makai@sanamed.hu

Az intézmény e-mail címe: napfeny@sanamed.hu

Az intézmény ágazati azonosítója : S0507997
Működési területe: Pest Megye közigazgatási területe

Engedélyes férőhely száma: 28 fő

Gazdálkodási jogköre: Jogi személy

Gazdálkodását a SANAMED Nonprofit KFT. végzi.

Alapító szerv: SANAMED Nonprofit KFT.
Működési engedély száma, kelte: PEC/001/3-7/2015, 2015.03.20

Működési engedélyt kiadta: Pest Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatal
Felügyeleti és irányító szerv: SANAMED Nonprofit KFT.

Intézményi típus: Idős korúak szociális intézménye

Az intézmény tárgyi felszereltsége, elhelyezési körülmények:

Az intézmény mindent igényt kielégítő feltételekkel rendelkezik az időskorúak ellátására.

8 db (2-3-4 fős) modern berendezésű, tágas, meleg burkolatú, valamint 1 db 4 fős, tágas, hideg burkolatú lakószobával rendelkezik. Ez utóbbi kialakításakor a tervezők, kivitelezők figyelembe vették, hogy az ellátottak esetlegesen fekvőbeteggé is válhatnak, amikor ellátásukat megkönnyítheti környezetük kialakítása. Így ez a szoba a bejárattól a leggyorsabban megközelíthető mentő/betegszállító számára.

A szobák kiváló minőségű ágyakkal, matracokkal, asztallal, székekkel, zárható szekrényekkel vannak felszerelve. Az ágyakhoz éjjeliszekrényt, éjjeli lámpát is biztosít az intézmény. A lakószobák fűtése egyedülálló elektromos infrapanellel működik, melynek a lényege, hogy nemcsak a levegőt, hanem a testet melegíti, mellyel a hőérzet magasabb lesz.

Szobáink beköltözés előtt

Beköltözés előtt

Az intézmény egyedisége a kétágyas elhelyezés biztosítása, hiszen a térségben szinte egyedülálló módon igény szerint biztosítja akár házastársak elhelyezését is.

Négy akadálymentes, rendkívül tágas zuhanyzó+WC biztosított az ellátottak részére.

A betegszoba külön akadálymentes vizesblokkal van ellátva.

Az intézmény teljesen akadálymentesített.

Az intézmény közösségi helysége minden igényt kielégítő. Berendezése modern, ám egyúttal rendkívül kényelmes, tágas. Megkönnyíti és egyúttal minőségi életteret is biztosít az ellátottak étkezéséhez, idejük hasznos eltöltéséhez.

Méretével lehetővé teszi, hogy az intézmény helyet adjon bármilyen kulturális program lebonyolításához, mely ellátottai életét színesebbé teheti.

Intézményünk további pozitívuma tágas udvara, mely több lehetőséget biztosít az ellátottak számára. Méretével lehetővé teszi, hogy az ellátottak igényeik szerint több időt is eltöltsenek a szabad levegőn. Lehetőség van igény szerint kisebb virágos és konyhakert kialakítására is.

Intézményünk

Az intézmény megálmodásakor a tervezők és kivitelezők figyelembe vették a látogatók, hozzátartozók kényelmét is, hisz kialakításra került a látogatói mosdó is, valamint a parkolási lehetőség is kiváló.

A szolgáltatás célja:

Célunk ellátottaink egészségi állapotának javítása, fenntartása, valamint rehabilitációjuk.

Biztosítjuk a szellemi, illetve kulturális fejlődést gondozottaink számára, védjük emberi jogaikat, különös tekintettel az élethez, emberi méltósághoz, testi épséghez való jogra, segítjük a bürokratikus ügyek intézését és igény szerint biztosítjuk az érték- és vagyontárgyak megóvását.

Az intézmény szolgáltatásai biztosítják az egyének megfelelő bánásmódját, teljes körű ellátását, személyre szabott gondozását, továbbá:

  • fizikai ellátását,
  • egészségügyi ellátást,
  • gyógyszer, gyógyászati segédeszköz ellátást,
  • mentális gondozást,
  • pszichés ellátást,
  • higiénés gondozást,
  • foglalkoztatást,
  • érdekvédelem, szociális ügyintézést.

A mentálhigiénés ellátás keretében a krízishelyzeteket kezeljük, szellemi-érzelmi frissességet, aktivitást fenntartó programokat szervezünk.

Ízelítő eddigi programjainkból:

2015. augusztus 20.

2015. szeptember, Lovaskocsikázás :

2015. október 1. Idősek Napja:

2015. Mentálhigiénés foglalkozásaink során:

2015. Karácsonyi Ünnepségen bemutatott „meglepetés videó” az Intézmény eddigi életéről: https://www.youtube.com/watch?v=ngVaVva2Iu0&feature=youtu.be

Aktuális információk, programok a facebook oldalunkon is megtekinthetőek, melynek elérhetősége:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009654554443

Intézményünknél vannak olyan feladatok, melyeket saját dolgozóink szakképzettség hiányában nem tudnak ellátni. Ezekben az esetekben a megfelelő szakemberekkel, a jogszabályban foglaltaknak megfelelő szerződést kötünk:

 • munka-, baleset-, és tűzvédelem
 • jogi- képviselet

Az intézmény működésének forrása:

 • Állami normatíva
 • Térítési díjakból eredő bevétel
 • Támogatásból eredő bevétel